Kilencedik Karmapa: Mahamudra

3500 Ft

Mahámudrá tanításokat Buddha Vadzsradhára formájában tanította. Ez a hagyományvonal Indiában Tilópától került Narópához, és a nagy fordító Marpa hozta Tibetbe. Ő adta át őket Milarapának, aki arról híres, hogy elérte a megvilágosodást egyetlen élet alatt, a guruja iránti odaadása és intenzív gyakorlása által. Dzsecün Milarepától Gampopa kapta meg, aki a “Megszabadulás Ékkődísze” című tanítás szerzője, tőle kapta meg sok tanítvány, köztük Düszum Tyenpa, az I. Karmapa.

A Karmapák egymás után következő megtestesülései, tanítói és tanítványai által áthagyományozódva, a Mahámudrá ezen hagyományvonala, mely Karma Kagyü néven ismert, töretlen.

A IX. Karmapa tanítását szeretett mesterünk, II. Beru Khyentse Rinpoche látta el magyarázatokkal. A szöveget tibetiből, egy személyes kéziratban lévő példányból tanította negyven fős, Nyugatról érkezett hallgatóságnak Indiában, a Bodh-Gayan tartott Mahámudrá meditációs kurzuson 1976 decemberében és 1977 januárjában. A tanításokat a fordító írta le és szerkesztette, a nehezebb pontokat Rinpochével tanácskozva meg.

198 készleten

Cikkszám: 10000000003

Leírás

A Mahámudrá – vagy “Nagy Pecsét” – a mahajána buddhizmushoz tartozó meditáció, amely a tudat természetével foglalkozik. Azért gyakorolják, hogy megvalósítsák a Felébredést – azaz megszüntessenek minden tudati akadályt és homályt, és beteljesítsék a célt, kibontsanak minden jó minőséget. Ebben az állapotban minden képességet birtokolsz ahhoz, hogy mások javára válhass.

Terjedelem: 225 oldal. Magyar Postával küldjük, bélelt bubis borítékban.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Kilencedik Karmapa: Mahamudra” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.