Őeminenciája IV. Jamgon Kongtrul Rinpoche Magyarországon

2017. október 29. vasárnap 10:00 óra Zöld Tara tanítás,
15:00 óra Zöld Tara beavatás

2017. október 30 hétfő 14 :00 óra Csenrézi tanítás,
18:00 Csenrézi beavatás

Helyszín: Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3.

(térképet az oldal aljára görgetve találod)

A IV. Jamgon Kongtrul Migyur Drakpa Senge 1995. december 17-én született meg Beru Khyence Rinpoche fiaként a Kathmandu-völgyben.

Jamgon Yangshi ötéves korától fogva könyveket kezdett olvasni, és kívülről megtanulta saját szellemi hagyománya szertartásait és gyakorlatait. Számos vadzsrajána meghatalmazásban részesült – főleg a Karma Kagyü hagyományt illetően –, és egyéb, a gurun való meditációval kapcsolatos gyakorlat átadását is megkapta. Továbbá a Mahamudra tanítások gyakorlatában, átadásában és szóbeli útmutatásaiban is részesült.

Tara, a Szabadító

ZÖLD TARA BEAVATÁS

A tibeti buddhizmus egyik legnépszerűbb női istensége Tara (szkrt. – Drölma – tib.) a “Megszabadító”, aki halandóként végigjárva a Dharma ösvényét, gyakorlása által maga is elérte a buddhaság állapotát. Bodhiszattva fogadalmat téve azt az ígéretet tette, hogy ameddig a szamszara ki nem ürül, női testben megjelenve fogja a lényeket segíteni. Tara fő megjelenése Zöld Tara, akinek zöld színe a felébredett cselekvést jelenti, így gyorsasága és bátorsága miatt azonnali segítséget nyújt az Őhozzá imádkozóknak.

Zöld Tara gyakorlata a hagyomány szerint megvéd a nyolc nagy félelemtől, melyek egyrészt jelenthetnek az életünkben adódó testi épségünket fenyegető veszedelmeket, másrészt a tudatunkban háborgó érzélmeket is. Ha bizalommal fordulunk hozzá és segítségét kérjük, megvéd minden ártó helyzettől, akadálytól. Bár Tarának sok megnyilvánulása ismert, például huszonegy Tara,  – mely utóbbihoz kapcsolódik a huszonegy tara dicsőítés – és a különféle alakzatoknak külünböző szertartásaik vannak, amikor imádkozunk egyszerűen rágondolva kérhetjük Zöld Tarát, hogy teljesítse be az összes megfogalmazott kívánságot.

Csenrézi a szeretet és együttérzés bodhiszattvája

CSENRÉZI BEAVATÁS

Avalokitesvara (szkrt. – Csenrézi – tib.) a szeretet és együttérzés tiszta energiájának kifejeződése a beszéd eszközével. A Nyolc nagy Bodhiszattvák egyikeként legtöbbször fehér színnel, négy karral, kezében lótuszt tartva, békés apektusában ábrázolva ismernek, akit a tibetiek országuk pártfogójának is tartanak.

A hat létbirodalomban vándorlók, így mi is, megannyi szenvedést okozunk magunknak és a többieknek a tudati mérgeink motiválta cselekedeteinkkel, azonban a Csenrézi gyakorlata segít, hogy bölcsességgé transzformáljuk, így nem a szenvedés, hanem a boldogság okává válik bölcsen irányított életerőnk és segítséget nyújt nemcsak nekünk, hanem minden érző lény számára.

HELYSZÍN

Itt lesznek a tanítások és beavatások:
Fonó Budai Zeneház 1116 Bp. Sztregova u. 3.
A helyszínen az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Ha autóval jössz, a környéken tudsz parkolni.

Hogyan jutsz ide tömegközlekedéssel?

A helyszínre a 17, 41 vagy 47-es villamossal jutsz el legegyszerűbben. Gyere el bármelyikkel a Kalotaszeg utca megállóig, majd körülbelül 5 perc sétára, ahogy a térképen látod, megtalálod a Sztregova utcát, ahol kb. 200 méterre a jobboldalon lesz a Fonó épülete.

ÁRAK

A részvétel 14 éves kor alatt ingyenes

Helyszíni ár

2017. október 29-én 10 órától, október 30-án
(csak a helyszínen vásárolható meg)

Tara napijegy: 10.000Ft

Csenrézi napijegy: 10.000Ft

Bérlet mindkét napra: 19.000Ft

Minden jog fenntartva | Kapcsolat: khyenkongkarmatharjay@gmail.com | Jogi nyilatkozat
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013 ( A bankkártyás fizetés még nem indult el, mert az engedélyezésre várunk. Jelenleg banki utalással tudsz fizetni. )

IRATKOZZ FEL!

Töltsd ki az alábbi mezőket és elsőként fogsz értesülni a legújabb híreinkről